Elääkö diginatiivi vain verkossa?

Henri Molin kirjoitti Digitalist Networkissa diginatiiveista. Diginatiivilla on tarkoitettu verkon ja sosiaalisen median suvereenisti ja synnynnäisesti hallitsevaa Y-sukupolven edustajaa. Henri haluaa määritellä diginatiivin uudelleen seuraavasti:

”Diginatiivius ei ole Y-sukupolven etuoikeus, jonka perii syntyessään tiettyyn aikakauteen. Se on asia, jonka yritys ja sen jokainen työntekijä voi oppia: intohimo kehittyä, kyky etsiä, löytää ja jakaa tietoa ilman pelkoa epäonnistumisesta. Me diginatiivit kyseenalaistamme, keksimme, kokeilemme ja opimme. Me muutamme yrityskulttuuria tekojen kautta. Jotkut kokevat sen arrogantiksi, vaikka se on sekoitus naiviutta ja optimismia, halua tehdä asiat helpommin, nopeammin ja paremmin, toisiltamme oppien. Yrityksen jokaisen työntekijän pitäisi olla diginatiivi. Se ei katso ikää, sukupuolta tai oleta tietävän, mikä yrityksen digitaalinen strategia tulisi olla.”

Ajatus on mielestäni hyvä ja suunta oikea. Jäin kuitenkin miettimään miksi Henrin määrittelemä diginatiivius koetaan helposti arrogantiksi? Ehkä tämä johtuu siitä, että digitaalista maailmaa aktiivisesti seuraavat ja elävät lentävät liiaksi omissa sfääreissään. Itsekin olen digihuumassa etsinyt, kokeillut ja oppinut monia uusia tapoja tehdä asioita. Innostuksessa helposti unohtuu kaikki mikä ei ole digitaalista.

Lisäisinkin Henrin näkemykseen vielä yhden oleellisen taidon. Yrityksen liiketoiminnan ja viestinnän kannalta diginatiivin tulee osata tehdä yhteistyötä eri tavalla ajattelevien kollegojen kanssa. Avarakatseinen diginatiivi näkee elämää myös sähköisten verkostojen ulkopuolella. Uskon, että digitaalisen hälyn kasvaessa yksi menestyksen avaimista tulee olemaan offline-ympäristön ja fyysisen maailman taitava integrominen digisisältöihin. Diginatiivit eivät enää voi eristäytyä bisnesluokkaan käymään vain keskinäistä keskustelua.  Avarakatseinen uteliaisuus, uuden etsiminen ja kokeileminen kannattaa ulottaa myös verkon ulkopuolelle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s